Laat zorgen geen probleem worden

ERMELO – De gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek hebben maandagmiddag de regionale campagne ‘Wij durven te delen’ gezamenlijk gestart. De campagne is gericht op iedereen die met kinderen te maken heeft en duurt twee weken. 

Het doel van de campagne is er voor te zorgen dat men zorgen over kinderen moet kunnen delen. De start van de campagne vond plaats op Scholengemeenschap De Bron in Wezep. Van elke deelnemende gemeente was een wethouder aanwezig, voor Ermelo was Hans de Haan aanwezig, waarbij Liesbeth Vos-van de Weg namens de regiogemeenten de officiële starthandeling verrichtte. De campagne is gericht op iedereen die met kinderen te maken heeft, zoals opvoeder, ouders, leraren en mensen van verenigingen.

Geen probleem

Kinderen groeien snel op. En dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Daarom is het goed, voor ouders én andere betrokkenen, om signalen en zorgen te bespreken. Want zorgen delen lucht op omdat men dan het gevoel krijgt er niet alleen voor te staan. Vaak merkt men er niet alleen voor te staan en te komen tot nieuwe inzichten of oplossingen. In de meeste gevallen hoeven zorgen zo geen echt probleem te worden. Daarom is de campagneslogan: ‘Durf te delen. Laat je zorgen geen probleem worden.’ Op de campagnewebsite www.wijdurventedelen.nl zijn tips te vinden voor het bespreekbaar maken van zorgen en handige hulpmiddelen om in kaart te brengen met wie je zorgen zou kunnen delen.