Julianaschool legt verantwoordelijkheid bij ouders

ERMELO - Zo’n 1550 deelnemers hebben zich al ingeschreven voor de Avond4Daagse die op 28 mei van start gaat in Ermelo. De meeste basisscholen zijn tijdens dit wandelevenement van de partij. De directie van de Koningin Julianaschool vindt de verantwoordelijkheid echter inmiddels zo zwaar worden dat men heeft besloten dit niet meer als school te organiseren.

Nadat directeur Hielke Sybesma dit besluit kenbaar maakte, haakten een aantal ouders hier positief op in zodat de leerlingen alsnog mee kunnen wandelen. ,,Het is ook jammer want iedereen ervaart het als een leuk evenement en door dat als klas te doen is er veel saamhorigheid,” vertelt mede-organisator Froukje Jonker namens de Avond4Daagse Ermelo. De organisatie is zich ook al aan het voorbereiden op het 60-jarig jubileum in 2019. ,,We moeten er niet aan denken dat alle basisschoolleerlingen zich individueel gaan inschrijven. Dat betekent heel veel administratieve rompslomp,” aldus Jonker die al sinds jaren betrokken is bij dit wandelevenement.

Verantwoordelijkheid

Natuurlijk begrijpt Jonker de druk die leerkrachten voelen. ,,Maar mijn kinderen zitten op de Beatrixschool en daar pakt de ouderraad het op.” Sybesma heeft de afgelopen jaren de verantwoordelijkheid zien toenemen. Temeer toen een paar jaar geleden het wandelevenement moest dealen met hevige onweer. ,,Vorig jaar heb ik uiteindelijk zelf besloten dat we een avond niet gingen lopen vanwege de weersvoorspellingen,” aldus de schooldirecteur. Hij heeft gemerkt dat ook op andere Ermelose basisscholen dit gevoel leeft.

Plezier

,,Wandelen is een gezonde manier van bewegen en het is ook nog eens erg leuk als je dat gezellig met je klasgenootjes kunt doen!” zegt Jonker. Door deel te nemen aan de Avond4Daagse ontdekken kinderen op een speelse manier het goede gevoel van iets te volbrengen en plezier ervaren in bewegen. ,,En mocht er een avond niet gelopen kunnen worden, dan krijgen de leerlingen evengoed de felbegeerde beloning: de enige echte Avond4daagse medaille!” De Avond4Daagse Ermelo wordt gehouden op 28, 29, 30 en 31 mei.