Oude traditie wordt nieuw leven ingeblazen 

ERMELO - Vijftig jaar geleden was het een spannend spektakel. ringsteken met de kano. Deze traditie zal aanstaande maandag, tijdens het Pinksterfeest op de Kanovijver nieuw leven ingeblazen worden. IJsclub De Kanovijver hoopt dat jong en oud meedoet met dit sportieve spektakel.

De mannen van de vereniging hebben alles uit de kast gehaald om alle benodigdheden voor het ringsteken op korte termijn voor elkaar te krijgen. Het idee om deze ringsteekwedstrijden opnieuw te organiseren kwam namelijk anderhalve week geleden spontaan op. Een van de drijvende krachten, Rowan van de Pol, werd enthousiast na het lezen van het jubileumboekje. Oude foto’s en berichten inspireerden hem en het bestuur stond direct open voor dit initiatief.

Proefdraaien

Vanavond mochten Julia en Ilvan even ‘proefdraaien’ . Zij zoefden over het water, gesteund door de wind die net op kwam zetten. Voor beiden was het even zoeken naar het gebruik van de peddels en de stok om te steken. Maar na enige oefening wisten ze beiden punten te pakken. Voor Ron IJdo, voorzitter van de jubilerende vereniging, was het een testcase. ,,We hebben bijna alles klaar, nog even sleutelen vanavond en dan is iedereen maandag welkom. Wie niet wil ringsteken is natuurlijk ook welkom om te komen kijken.” Overigens is er de hele dag van alles te doen en aanmelden is niet nodig. Het Pinksterfeest begint om 11 uur. Natuurlijk komen er weer springkussens en kan iedereen trampolinespringen, waterfietsen en de kano’s liggen klaar. Wie wordt de nieuwe kanokampioen?