Thema-avond over angst

ERMELO - Dinsdagavond 5 juni is er in de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk een avondvullend programma over Angst. Dit wordt georganiseerd naar aanleiding van het uitkomen van een boek wat door oud-sociaal psychiatrisch verpleegkundige Leo Harmsen van GGz Centraal is geschreven en uitgegeven.

Over angst praat je liever niet en laten we eerlijk zijn, angst is voor watjes. De werkelijkheid is anders. Deze avond is bedoeld als bemoediging voor mensen die angst ervaren en zich hier mogelijk voor schamen, die ervaringen van anderen willen horen en kennis willen maken met methodieken die helpen om met angst om te kunnen gaan. De avond wordt georganiseerd door de dienst Geestelijke Verzorging GGZ centraal. Henk Stellingwerf (pastor) is moderator. Erika van Dijk (groepsverpleegkundige) laat in een interactieve sessie met de aanwezigen een aantal mogelijkheden zien om anders naar angst te kijken. Marten Kamminga (muziektherapeut) speelt door het thema (omgaan met) angst geïnspireerde muziek. Leo Harmsen (voorheen sociaal psychiatrisch verpleegkundige) vertelt over zijn eigen angsten in zijn tijd als hulpverlener zoals beschreven in zijn boek De zeven vergissingen, dat als inspiratie diende voor deze avond. De bezoeker wordt meegenomen in een geruststellend, avondvullend programma. De toegang is gratis, inclusief een hapje en een drankje.

Amuseren

In het boek De zeven vergissingen schrijft Leo Harmsen op een luchtige en open manier over zijn jeugdervaringen, zijn angsten, zijn ervaringen met vriendschappen en met seksualiteit. Hij beschrijft zijn relatie en het gezin en hoe zijn (vroegere) kerkervaringen zijn geweest waardoor hij nu humanist is geworden. Dat leidt tot de vaag hoe mensen een aangenaam en gelukkig leven kunnen leiden. Daarnaast schrijft Harmsen over zijn ziekte: ziekte van Parkinson wat er toe heeft geleid dat hij eerder moest stoppen met werken en wat hem nog meer beperkingen oplegde. Het is een boek wat mensen aan het denken zet, laat lachen en wellicht ook een steuntje in de rug kan geven. Dat is ook waar het de schrijver om te doen is geweest. ,Ik heb het boek vooral geschreven om anderen te amuseren en hen een kijkje te geven in de wereld van mijn herinneringen, gedachten en gevoelens,’’ vertelt Harmsen over zijn boek. Het boek is te bestellen via de mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het boekje van pagina’s kost € 9,00 : van ieder verkocht boekje gaat er € 2,00 naar de inlooppoli psychiatrie, waar men iets leuks kan doen met het geldbedrag.