Kleuters Beatrixschool lopen eigen wandelroute

ERMELO - Vanavond starten zo'n tweeduizend lopers aan de Ermelose Avond4Daagse. Het afgelopen weekend leek er even weer noodweer opkomst waardoor de eerste route wellicht niet door kon gaan. ,,Wij ontvangen daarom ook veel verontrustende telefoontjes betreffende het weer," meldt Frouwkje Jonker namens de organisatie. ,,Maar we hebben contact gehad met het KNMI en er is geen enkele reden om dit wandelevenement vanavond af te gelasten. Er komt geen onweer."

Wel is het erg warm. Jonker adviseert iedereen dan ook om voldoende water mee te nemen voor onderweg. Vorig jaar gaf de Koninklijke Wandel Bond Nederland het advies de eerste avond af te gelasten vanwege de code geel. Uiteindelijk bleef het noodweer uit. ,,Maar dat risico wil je niet nemen," aldus Frouwkje Jonker. 

Wandelochtend

De kleuters van de Beatrixschool vertrokken vanmorgen al voor hun wandelevenement. In plaats van 's avonds lopen de kinderen 's ochtends een wandelroute. De organisatie van de Avond4Daagse vindt het jammer. ,,Ze maken zo geen onderdeel uit van het geheel en zijn er donderdagavond niet bij tijdens de feestelijke intocht." Het is een keuze die een andere school een paar jaar geleden ook maakte, maar waar ze van is teruggekomen. De meeste basisscholen zijn tijdens dit wandelevenement in Ermelo van de partij. Ook de leerlingen van de Koningin Julianaschool doen mee.Wel heeft de directie aangegeven dat het niet meer onder verantwoordelijkheid van de school/ leerkrachten kan. 

Om 18.00 uur gaan de eerste groepen van start. Alle lopers vertrekken vanaf het DVS'33 terrein.