'De buit is weer binnen'

ERMELO - Wat een feest was de intocht van de Avond4Daagse vanavond in Ermelo. Veel mensen volgden de hele dag met spanning Buienradar en ook de organisatie moest lange tijd een slag om de arm houden. ,,Maar als het enigszins kan gaan we lopen,” meldde Frouwkje Jonker, een van de organisatoren vanmiddag. Wel lag er al een plan B, want die intocht moest er komen.

Daar hadden honderden kinderen deze week toch enorm hun best voor gedaan. Uitstellen was geen optie. ,,Nee, we hebben de muziekkorpsen geboekt en die kunnen we niet even verzetten naar morgen,” aldus Jonker. Daarnaast zijn er tal van vrijwilligers bij betrokken die niet zomaar naar een andere dag kunnen worden verschoven. Gelukkig bleef noodweer uit en konden de kinderen en hun ouders er een feestje van maken.

De Voortzetters

Eén van de muziekverenigingen die de sfeer kwam verhogen was De Voortzetters uit Voorthuizen. ,,Wij vinden het ontzettend leuk dat we de lopers mogen onthalen,” meldden ze. ,,Voor onze vereniging heeft deze avond nog een extra feestelijk tintje want vandaag lopen er twee nieuwe tamboers mee!” De scholen, maar ook zorginstellingen waren weer goed vertegenwoordigd. En langs het parcours hadden even zoveel ouders en grootouders een plekje gezocht, voorzien van traktaties en bloemen. Kinderen werden dan ook rijkelijk beloond. Sommigen hadden het snoep tot op hun knieën hangen. ,,De buit is weer binnen,” zo riep een jongen blij. De organisatie van de Avond4Daagse gaat zich de komende tijd voorbereiden op volgend jaar wanneer het zestigjarig jubileum wordt gevierd. Voor meer foto's zie onze Facebookpagina.