Iedereen kan meebieden op de veiling

ERMELO – De gemeente Ermelo gaat een deel van haar kunstcollectie afstoten. Daarvoor is een veiling georganiseerd. In maart is een eerste veilingronde geweest. Vanaf 3 juni start de tweede ronde. 

De schilderijen zijn, volgens de landelijke regels, eerst aangeboden aan de kunstenaars zelf, museum Het Pakhuis en het Noord Veluws Museum in Nunspeet. De overgebleven schilderijen worden geveild via www.veilingenvankunst.nl. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor het onderhoud van de kunstwerken die de gemeente blijft houden.

Nog twee rondes

Hoe werkt de veiling? De veiling vindt plaats op www.veilingenvankunst.nl en begint op zondag 3 juni om 20:00 uur. De kunst wordt in twee rondes geveild en iedere veilingronde duurt één week, van zondag 20:00 tot zondag 20:00 uur. De laatste veilingronde eindigt op zondag 17 juni om 20:00 uur. Men kan van te voren een bod uitbrengen op een kunstwerk. Ook is het mogelijk om automatisch een tegenbod te doen wanneer men is overboden. Voor meer informatie over de veiling, klik hier. De te veilen schilderijen zijn hier te bekijken. Het schilderij op de foto is: Kaartende mannen, van kunstenaar Hendrikus Johannes Balsink 1891 - 1966 Deventer