'Geen paniek, het is nog maar een repetitie'

ERMELO - Achtste groepers maken zich al maanden op voor de afscheidsmusical. Maar wie krijgt daarvoor een masterclass van BN-er Carlo Boszhard? De leerlingen van de Ireneschool. Vanmiddag begon al feestelijk omdat snackbar Pinokkio de groep trakteerde op patat, maar de leerlingen werden helemaal enthousiast toen acteur Carlo Boszhard de school binnenstapte.

Carlos Olé, gespeeld door Freek, runt samen met zijn vrouw Marloes, gespeeld door Rozalie, een camping in Spanje. Die setting is de basis van de musical ‘De tent op zijn kop’. De zaken op de camping gaan echter niet zo goed. En daar komen emoties bij kijken. Dan ben je bij Boszhard aan het juiste adres. Hij schrijft al een aantal jaren schoolmusicals voor het bedrijf Benny Vreden. Uiteindelijk heeft de BN-er vorig jaar het bedrijf zelfs overgenomen. ,,We volgen al een paar jaar training bij Benny Vreden om de kinderen zo goed mogelijk te helpen bij het instuderen van hun rollen,” vertelt Thea Keizer, leerkracht van groep acht. ,,Daarna hebben we door loting een bezoek van Carlo Boszhard aan school gewonnen.” Samen met leerkracht Guido Weick begeleidt ze de kinderen naar de uitvoering. ,,We zijn in februari al begonnen met repeteren. Het gaat steeds beter!”

'Geen paniek'

Ook Boszhard is enthousiast over het acteertalent van de klas. Freek kent zijn tekst goed en weet er Spaanse accenten aan toe te voegen. Wanneer hij even zijn tekst kwijt is, helpt Boszhard de rust te bewaren. ,,Geen paniek. Het is nog maar een repetitie!” Hij maakt gebarend en stem verheffend de rol van Carlos Olé groter, net als alle andere rollen overigens. ,,Jij speelt heel leuk!” complimenteert hij Rozalie. ,,Maar als je nu smekend door de knieën gaat…” Boszhard doet het voor en de kinderen pakken het snel op. ,,Door handelingen te koppelen aan teksten vergeten ze het niet meer,” vertelt de professionele acteur aan de leerkrachten. Ruim een uur traint hij de leerlingen zodat ze zelfverzekerder het podium kunnen betreden. ,,Priscilla,” roept hij demonstratief. Door het goed voor te doen, durven de leerlingen hun rol uitbundiger te spelen. ,,Ik geef je een grap, maar je pakt hem niet,” legt hij vervolgens aan een ander kind uit. Positief kritisch houdt Boszhard de masterclass. Thea Keizer heeft er vertrouwen in. ,,Carlo heeft ons heel veel inspiratie gegeven.” En het kan niet anders dan dat dat straks terug te zien is in de afscheidsmusical.