Horen, zien en beleven

ERMELO - Op zaterdag 7 juli 2018 is er weer een Regionale veteranendag. Dit jaar is de gemeente Ermelo gastheer. Deze dag staat vooral in het teken van het eren van de Veteranen die zich voor de Nederlandse Staat hebben ingezet in oorlogsgebieden. 

Op het Pauwenplein is er weer de bekende Static Show, daarnaast zullen er ook op het Raadhuisplein allerlei stands staan. Zo zal de Koninklijke Militaire School een militaire hindernisbaan opbouwen waar men kan ervaren wat een militair allemaal moet kunnen voordat hij of zij bij Defensie aan de slag kan. Ook zal er een wervingstrailer van Defensie staan.

Veteranenconcert

Voor kinderen en ouders wordt de mogelijkheid geboden om gratis een rondje te rijden door Ermelo met historische voertuigen van Keep & Rolling. Ook is er op het Pauwenplein een ballenbak en op het Raadhuisplein een springkussen. Daarnaast kan men mee doen aan een programma bij de Scouting op het Pauwenplein of Raadhuisplein. In de Stationsstraat, tussen het Pauwenplein en het Raadhuisplein, zijn verschillende kraampjes opgesteld. En als het mooi weer is wordt er door het Militair muziekkorps Nationale Reserve uit Amersfoort een veteranenconcert voor de Veteranen gegeven. Deze is overigens ook toegankelijk voor burgers.