Oude, vervallen pand maakt plaats voor karakteristieke winkel

ERMELO - Het pand aan de Stationsstraat 129 in Ermelo krijgt een nieuwe uitstraling. Dit winkelpand, waar tot twee jaar geleden Scheer & Foppen gevestigd was, wordt binnenkort geheel vernieuwd.

Het honderd jaar oude winkelpand heeft zijn uitstraling wel verloren en eigenaar Sven Gravendeel wil daar graag verandering in brengen. Het pand is in de loop der jaren gestuukt en de oorspronkelijke kozijnen hebben plaats gemaakt voor een grote glaspui. Daarnaast is de staat van onderhoud zeer bedenkelijk. Hierom heeft de nieuwe eigenaar besloten het gebouw geheel te vernieuwen. Het Veluws Ontwerpburo heeft er een nieuw ontwerp voor gemaakt dat recht doet aan de locatie. Met de vernieuwing is de kans aangegrepen om de voorgevel een meer voornaam karakter te geven en daarmee een meer prominente uitstraling vanaf het Raadhuisplein. De uitstraling van het pand is mede te danken aan de zorgvuldige toegepaste historiserende detaillering.

Functie

Het winkelpand staat sinds het faillissement van Scheer & Foppen leeg. Gravendeel verwacht dat na de realisatie van deze nieuwe plannen er ook een nieuwe ondernemer zich zal aandienen. De functie op de begane grond blijft dan ook winkel. Op de verdieping zijn vier appartementen gerealiseerd. Twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. De appartementen aan de achterzijde hebben een versobering in detaillering gekregen, als contrast met de rijk gedetailleerde gevel aan de Stationsstraat. De gemêleerde gevelsteen zorgt voor een subtiele overgang tussen het gestuukte buurpand aan de linkerkant en de klassieke gevel van de boekwinkel aan de rechterkant.