Ermelo’s muziekfeestje trekt veel publiek

ERMELO – Gisteren werd er op 33 locaties muziek gemaakt, naar muziek geluisterd en genoten. De elfde editie van Fête de la Musique was een groot succes. Mede dankzij de verscheidenheid aan muziekstijlen door meer dan 1250 deelnemers.

Pop, klassiek, koorzang, rock, zeemansliederen, luisterliedjes, orkest: het is de organisatie van Fête de la musique om zeer verschillende muziekstijlen naar Ermelo te halen. Maar er was ook stand-upcomedian, poëzie en theater. Het publiek was hen daar dankbaar voor. ‘Wat een variatie, wat een niveau en vooral wat gezellig en leuk’. Dat waren overwegend de reacties van de ruim vijfduizend bezoekers aan het festival.

Avond

Ontroerend was het optreden van Lisanne Spaander die aan het begin van haar optreden kon melden dat ze juist deze week van haar arts te horen had gekregen dat ze geen kanker meer had: ,,Ik ben schoon,’’ riep ze blij uit. Door de organisatie is dit jaar besloten ook in de avond een aantal optredens te plannen. Zo werd er in de Immannuëlkerk tot 22.30 uur gemusiceerd. Maar ook op het Molenaaarsplein en op het Pauwenplein werd nog tot 21.00 uur muziek gemaakt. De terrassen zaten niet alleen overdag, maar nu ook de hele avond vol waardoor de horeca deze dag met een tevreden gevoel kon afsluiten.

Vlekkeloos

,,Het was een groot succes, mede door het mooie weer kwamen er veel bezoekers. Iedereen wilde dus ook graag meewerken. Van te voren waren zelfs de parkeerplaatsen op tijd autovrij waardoor er ongestoord kon worden opgebouwd,’’ aldus mede-organisator Cor Louwerse. ,,Ook de handhaving was voldoende aanwezig en goed zichtbaar en ze hebben zonder problemen hun werk kunnen doen. Alles is vlekkeloos verlopen.’’