'Mooi om successen weer te vieren' 

ERMELO - Waar de meeste sportverenigingen de competitie al afgerond hebben en vakanties lonken, mochten de dansscholen dit weekend nog flink aan de bak. Op drie plaatsen tegelijk lieten de leden van de dansschool Annemieke Bais, Dansfabriek S.I.L.K. en gymnastiekvereniging Sparta flink aan de bak met zeer diverse dansshows.

In Calluna had gymnastiekvereniging Sparta de sporthal uitgelicht met professionele theaterlampen en geluid. Twee maal verzorgden de danseressen hun schouwspel voor volle zalen. Een kleine tweehonderd deelnemers in alle categorieën maakten van hun presentatie een finalestuk. Naast de mooi uitgevoerde choreografieën en passende outfits was het vooral het plezier in dansen dat applaus verdiende. Stralend stonden de jongste meisjes in hun K3 jurkjes te stralen op het toneel, soms zwaaiend naar de trotse ouders op de tribune. Natuurlijk kwamen ook Sneeuwwitje en de Dwergen voorbij. Met dit optreden wist GV Sparta een finaleplaats in Ahoy te bemachtigen. De groep onder leiding van Manon Riedeman mocht meedoen aan de Dance2show - the finals.

Successen 

Voorzitter Jaco Cornelissen van GV Sparta brak een aantal malen in tijdens de show om medailles uit te delen aan de succesvolle teams. Zo wist de tienerselectie vorige week een tweede plaats te behalen op het NK en was er een derde plaats voor de D 15+. ,,We hebben een moeilijke tijd achter de rug,” vertelde Cornelissen. Hij doelde daarmee natuurlijk op het verlies van zowel Mirjam Riedeman als Piet van de Leek. ,,Maar dan is het ook mooi om weer successen te kunnen vieren.” Twee dansen waren dan ook opgedragen aan Mirjam Riedeman, waarbij het stil werd in de zaal. ,,Het was een prachtige afsluiting van een emotioneel seizoen,” zegt danscoach Suzan Guliker na afloop. Zij wist vorige week nog met haar tienermeiden een zilveren medaille te behalen tijdens het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam.