Bakker houdt van puur

ERMELO - Hij kon afgelopen weekend zijn hart ophalen, Jelle Bakker, tijdens het ZomerFeestival op ’t Weitje. De Ermeloër wist op eigen wijze de artiesten vast te leggen met zijn camera.

,,Ik vind het heerlijk om tijdens concerten te fotograferen,” zegt de student fotografie van Landstede. Op de vraag welke artiest hij nog het liefst voor de camera heeft, antwoordt hij: ,,tja, wie niet?” Kieskeurig is hij nog niet, wel heeft hij voorkeur voor zwart-wit fotografie. Vooral in de reportage van De Dijk is goed te zien hoe hij de band wil portretteren; puur en karakteristiek.

Afstand

Dat was anders tijdens het optreden van Snollebollekes en IsaxBonVineas. Daar wist Bakker de sfeer juist in kleur goed vast te leggen. Waar de meeste fotografen tijdens het concert vooraan bij het podium bleven staan, koos de jonge fotograaf ook regelmatig iets grotere afstand. Bakker genoot, net als het publiek overigens, van de verschillende optredens en maakte heel wat foto’s. Hij is dan ook heel benieuwd welke artiesten de organisatoren van Feest in Ermelo op hun verlanglijstje hebben staan. Bakker gaat na de zomer beginnen aan zijn tweede jaar. Wat hij liever niet fotografeert? Bruidsparen en ‘newborn’. ,,Verder ben ik bijna overal voor te porren,” aldus de fotograaf in opleiding.