Veteranen van verschillende missies

ERMELO - Veel belangstelling was er zaterdag voor de regionale Veteranendag 'nieuwe stijl'. Geen veteranen zwaaiend in een optocht, maar ontmoetingen in het centrum van Ermelo. Er was van alles te beleven. Menig kind wilde de hindernisbaan van de  Koninklijke Militaire School wel eens uitproberen. Anderen hielden het bij de sportieve activiteiten van de scouting.

Het officiële moment was voor burgemeester André Baars die een openingswoordje deed. Daarna zorgde het militair muziekkorps Nationale Reserve voor een concert op het Raadhuisplein. ,,Jammer dat er geen rit meer door het dorp was,” meldt Ronnie Regeling van de VVV Ermelo. ,,Dat is een veel gehoorde reactie.” Misschien is het even wennen, want nu konden de Ermeloërs een rondje door Ermelo met historische voertuigen van Keep 'm Rolling. En dat vonden veel mensen ook erg leuk.

Ontmoetingen

Zo’n 150 veteranen waren zaterdag in Ermelo. Veel mensen knoopten een gesprek met ze aan. Zo vertelde veteraan L. van Beek over zijn uitzending naar Nederlands Indië in 1946. Hij vertrok per boot naar Indië, een reis die destijds drie maanden duurde. Ook veteraan Martijn Bouwman ging op missie. Hij werd twee maal uitgezonden naar Afghanistan, in 2003 en 2004. Bouwman diende acht jaar bij defensie. Tegenwoordig is hij eigenaar van sportvereniging Commando Krav Maga in Midden Nederland. Door mensen verdedigingstechnieken aan te leren, worden ze weerbaarder en zelfverzekerder. Zaterdag verzorgde Commando Krav Maga verschillende demonstraties in het dorp.