Kinderdagverblijf groeit uit haar jasje

ERMELO - Maandagmorgen mochten de kinderen van agrarisch kinderdagverblijf Knorretje een feestje vieren. Het was namelijk de officiële opening van een nieuw gebouw van het kinderdagverblijf aan de Buitenbrinkweg. Ruim een half jaar is er hard gewerkt om alles voor de bouwvak klaar te krijgen. Een uitbreiding want het kinderdagverblijf van de familie Langelaan groeide uit haar jasje.

,,Er komen twee groepen op deze locatie genaamd Kikkertje en Kaboutertje,” vertelt Lizzy Grift, begeleidster bij het kinderdagverblijf. ,,Beide groepen hebben aansluitend aan de speelplaats de kinderboerderij, hier staan Milo (Shetlander) en Doris( ezel), koeien, geiten, kippen en eenden. De kinderen kunnen dagelijks de dieren eten geven.” Opvallend zijn de grote ramen die in het nieuwe gebouw zorgen voor veel licht. ,,Zo heeft iedereen ook prachtige uitzicht.”

Vijftig ballonnen

Vijftig ballonnen gingen maandagmorgen de lucht in als start van een mooi begin. Op 22 september is er een open dag. ,,Iedereen is dan welkom: nieuwe ouders, ouders van kinderen die al bij Knorretje komen, maar ook opa’s en oma’s. Ze mogen allemaal komen kijken. Er zullen dan leuke activiteiten voor de kinderen plaatsvinden die dag,” vertelt Grift. Het agrarisch kinderdagverblijf telt momenteel zo'n 160 kinderen. Er komt dan ook een nieuwe groep in het nieuwe gebouw. Els Langelaan: ,,We hebben hier enorm naartoe gewerkt. Het is prachtig geworden en iedereen heeft zo hard meegeholpen.” Vlak naast het nieuwe gebouw is nog een bouwlocatie. Daar wordt na de zomer een schaapskooi gerealiseerd. Voor nu is het vooral genieten van het nieuwe pand waar kinderen weer een zee van ruimte hebben.