'Geen dooie boel in Het Pakhuis'

ERMELO – Nu de temperatuur boven de dertig graden stijgt wordt het in de diverse musea een dooie boel. ,,Niet in museum Het Pakhuis,” reageert Christa Logtenberg, collectiebeheerder van het Ermelose museum, lachend. ,,Wij passen onze openingstijden aan naar een tropenrooster en openen de deuren de komende dagen om 8 uur ’s morgens.”

De museummedewerkers hebben zelfs een extra programma samengesteld. ,,Er zijn in Ermelo veel campinggasten en we kunnen ons voorstellen dat de kinderen bij deze temperaturen ook extra vroeg wakker zijn. Daarom kunnen ze woensdag vanaf 8.30 uur meedoen aan het programma Spoorzoekertjes en donderdag komt er tussen 8.30 en 11 uur een Romein in het museum een verhaal vertellen.” Logtenberg snapt dat kinderen ’s middags naar het zwembad gaan. ,,We zagen de afgelopen dagen al dat het museum met name ’s morgens bezoekers trok. ’s Middags is het te warm. Maar wellicht is het daarom juist leuk om ’s morgens vroeg het museum te bezoeken.”

'Slipperdag'

Het Ermelose museum heeft een uitgebreid Zomerprogramma. ,,We hebben woensdagmiddag een kindertheatervoorstelling en die gaat natuurlijk gewoon door!” aldus Logtenberg die woensdag betiteld heeft als ‘slipperdag’. ,,Lekker zomers!” zegt ze enthousiast. Wie op zomerse slippers komt, krijgt dan ook een kleurplaat mee naar huis. Het Pakhuis is het eerste museum dat start met een tropenrooster. ,,We laten ons niet afschrikken door de hoge temperaturen en willen dit positief inzetten. Dat betekent wel dat we om 16 uur de deuren sluiten.” Tot wanneer dit tropenrooster blijft gehandhaafd is nog niet duidelijk. ,,Het is voor de weermannen al moeilijk te voorspellen, laat staan voor ons,” zegt de museummedewerker. ,,In elk geval deze week en verder publiceren we op de website en de Facebookpagina.

Ontbijt

Vrijdagmorgen stond er al een speciaal ‘Ontbijt met de Romeinen’ gepland.” Die gaat natuurlijk door. ,,Kinderen gaan dan aan de slag in de Romeinse keuken en ze leren hun naam schrijven in bijenwas. Natuurlijk wordt er ook Romeins ontbeten,” vertelt de museummedewerker. Voor deze speciale kinderactiviteit moet men zich wel aanmelden. Meer informatie staat op www.hetpakhuisermelo.nl