Bedrijven kunnen quick-scan laten maken

ERMELO - Vorige week maakten de eerste Ermelose ondernemers gebruik van de mogelijkheid om te laten beoordelen of het dak van hun bedrijfspand geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en of dit voor hen een aantrekkelijk rendement oplevert. De adviseurs van het Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) zaten klaar om samen met de ondernemers de mogelijkheden te bespreken. Voor onder andere Kampeerwereld Hendriks en Bunschoten diervoerders zijn haalbare busines-cases gemaakt voor circa 800 zonnepanelen.

Bedrijven kunnen flink besparen op de energiekosten door zoveel mogelijk zelf energie duurzaam op te wekken en daarnaast terug te leveren aan het net. Ook als een bedrijf zelf niet veel energie gebruikt kan het zeer aantrekkelijk zijn om te investeren in zonne-energie. De overheid heeft een SDE+ subsidie om de investering in zonnepanelen op bedrijfsdaken aantrekkelijker te maken. Echter het aanvragen van deze subsidie is niet eenvoudig. Om de administratieve drempels voor het realiseren van zonne-energie weg te nemen biedt de gemeente Ermelo aan om deze subsidie aanvraag voor hen in te dienen.

Quick-scan

Samen met het innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) organiseert de gemeente Ermelo deze zomer nog twee dagen, waar ondernemers op persoonlijke afspraak een quick-scan kunnen laten uitvoeren. De gemeente Ermelo neemt hiervoor de kosten voor haar rekening. 
Donderdag 30 augustus en dinsdag 11 september is het IGEV weer aanwezig in bedrijvencentrum Poort van Veldzicht, Harderwijkerweg 141B in Ermelo. 

Ermelose ondernemers die belangstelling hebben en gebruik willen maken van dit aanbod kunnen gelijk online een afspraak maken bij het IGEV via www.IGEV.nl/Projectondersteuning/quick-scan+zon of kijk op www.ermelo.nl/sdesubsidie.