Lebbink zorgt voor frisse wind in serviceflat

ERMELO - Bewoners van serviceflat Croonenburgh werden vanmiddag getrakteerd op schepijs. Een vrolijk gekleurde ijscowagen reed rond half drie voor het gebouw waarna de senioren hun smaakvoorkeuren konden laten weten.

De verkoelende traktatie werd aangeboden door vastgoedeigenaar Bob Lebbink. Hij kocht de afgelopen jaren tweederde van de appartementen en zorgde ervoor dat er in Croonenburgh een frisse wind ging waaien. ,,We hebben geschilderd en nieuwe vloerbedekking gelegd,” vertelt Lebbink. ,,Zo ontstond er een huiselijkere sfeer.”

Verduurzamen

Jarenlang kampte de serviceflat met grote leegstand. Ook was het verouderd. ,,Maar veranderingen moet je langzaam doorvoeren,” vertelt de ondernemer. Allereerst moest het concept veranderen van vereniging van leden naar een vereniging van eigenaren. ,,Verder bleven de appartementeigenaren enigszins afwachtend.” Dus Lebbink besloot eerst een balkon op te knappen met glasplaten waarna men vanzelf enthousiast werd. ,,Veranderingen kosten tijd,” lacht Lebbink, ,,maar cosmetisch zijn we een heel eind.” Tegelijkertijd moest Lebbink investeren in verduurzaming en onderhoud van het dak. ,,We hebben natuurlijk geïsoleerd, maar ook zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.” Aan de leegstand in de serviceflat, die omringd is door groen, is inmiddels een einde gekomen.

Burendag

Lebbink: ,,Ik woon hier vlak achter. Daarom wilde ik het graag oppakken. Ergens anders zou ik dit nooit doen.’ De vastgoedeigenaar, die vanmiddag met zijn kleindochter naar Croonenburgh gekomen is, wordt verwelkomd door bewoners. De ijsjes vallen goed in de smaak. ,,Eerst dacht ik iedereen een ijsje te brengen, maar logistiek is dat best lastig. Met zo’n ijscowagen voor de deur komt iedereen ook naar buiten en men treft elkaar. Dat is een mooie bijkomstigheid.” De familie Lebbink organiseert ook ieder jaar de Burendag voor de bewoners van Croonenburgh. Ze vinden het belangrijk dat de onderlinge sfeer goed is. In deze warme periode, waarbij het kwik regelmatig boven de dertig graden stijgt, willen ze dan ook omzien naar de ouderen. ,,Vorige week liep ik over de Zomeravondmarkt en toen zag ik deze leuke ijscowagen. Met deze ondernemer heb ik geregeld dat hij vanmiddag hier kon zijn," aldus Lebbink. En dat gebaar werd zeer gewaardeerd.