Kans op overlast en geen treinen

ERMELO - In het weekend van 10, 11 en 12 augustus rijden er geen treinen tussen de stations Amersfoort en Zwolle vanwege werkzaamheden. Daardoor zijn ook verschillende spoorwegovergangen tijdelijk afgesloten.

Er wordt met gele borden een omleidingsroute aangegeven. Het werk aan het spoor begint donderdagnacht en moet klaar zijn op maandag 13 augustus voor de eerste treinen weer gaan rijden. Tussen de Watervalweg in Ermelo en het NS-station Harderwijk wordt over een lengte van ruim zes kilometer het spoorgrind vervangen. Hoewel diverse spoorwegovergangen in het buitengebied van Putten en Nijkerk het gehele weekend zijn afgesloten is dat in Ermelo niet het geval. De overwegen van de Julianalaan, de Horsterweg, de Oude Telgterweg en de Telgterweg worden maar kort afgesloten, hooguit enkele uren.
De spoorwegovergangen Julianalaan zijn afgesloten: vrijdag 10 augustus van 18:30 uur t/m 22:00 uur
Spoorwegovergang Horsterweg: vrijdag 10 augustus 01:00 uur t/m zaterdag 11 augustus 07:00 uur
Spoorwegovergang Oude Telgterweg: zaterdag 11 augustus van 15:00 t/m 18:00 uur
Spoorwegovergang Telgterweg: zaterdag 11 augustus van 08:00 t/m 12:00 uur.

 Vervelend

ProRail werkt vaak 's nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden. Ze begrijpen echter dat dit vervelend kan zijn. Daarom proberen ze zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk. Omwonenden zijn per brief door ProRail geïnformeerd over de werkzaamheden. Daarin staat onder andere dat het meeste spoorwerk 's nachts of in het weekend wordt gedaan omdat er dan minder of geen treinen rijden. 'We begrijpen dat het voor u vervelend kan zijn', schrijft ProRail. 'Daarom proberen onze mensen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.'

Geen treinen

Uiteraard hebben de werkzaamheden gevolgen voor het treinverkeer. Tijdens de werkzaamheden in het weekend van 10, 11 en 12 augustus rijden er geen treinen tussen Amersfoort en Zwolle. Dat leidt tot forse vertragingen voor treinreizigers en omleidingen voor weggebruikers. Treinreizigers worden in deze periode met de bus vervoerd. Voor actuele reisinformatie: www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut). Bij vragen of klachten kan men terecht bij Prorail via www.prorail.nl/contact of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.