'Dat is handig en afficiënt'

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen dinsdag ingestemd met het bedrijfsplan voor het nieuwe extern verzelfstandigd Sportbedrijf Ermelo. In dit bedrijfsplan zijn de organisatorische, juridische en financiële aspecten beschreven. Hiermee zet zij een belangrijke stap naar een organisatie met als kerntaak beheer en exploitatie van sportaccommodaties en sportstimulering. ,,Dat is handig en efficiënt," meldt wethouder Wouter Vogelsang. ,,Men kan zo beter kennis delen en er komt één loket voor informatie over alle sportactiviteiten."

De uitvoering van beheer en exploitatie van de sportaccommodaties is nu verdeeld over meerdere partijen, waaronder de gemeente Ermelo, Stichting Sportaccommodaties Ermelo, Stichting Triade, Stichting Dindoa en een aantal verenigingen. Door samenvoeging van de organisaties kan er effectiever en efficiënter worden gewerkt. Het sportbedrijf zal als opdrachtnemer voor de uitvoering van het gemeentelijke sport- en beweegbeleid fungeren. Voor de burgers, gebruiker en klanten ontstaat er dan ook een centraal punt van ingebruikgeving, verhuur van accommodaties, sport(stimulering) en verenigingsondersteuning. Ook het nog nieuw te bouwen sportcomplex zal hieronder gaan vallen. ,,Dat levert de gemeente een BTW besparing op van 4 miljoen," zo vertelt de wethouder.

Gemeenteraad

Het bedrijfsplan wordt nog ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraad. Ook staat het nog op de agenda van de gemeenteraad op 4 oktober. Hierna neemt het college het definitieve besluit en kan gestart worden met de implementatie en voorbereiding van de overgang naar het nieuwe sportbedrijf dat in principe op 1 januari 2019 van start moet gaan. Buurtsportcoaches en medewerkers van het zwembad zullen vanaf dat moment ook werkzaam zijn bij deze nieuwe organisatie.