Lustrum digitale krant met papieren editie

ERMELO - Woensdag 5 september verschijnt er huis-aan-huis een lustrumkrant van Ermelo van NU. ,,Een cadeautje voor lezers, adverteerders en sponsoren die onze digitale krant al vijf jaar mogelijk maken!" zeggen initiatiefnemers Gert Hofsink en Natalie Overkamp. Vijf jaar geleden begon Overkamp, samen met een collega van de BDU de digitale nieuwssite Ermelo van NU omdat het steeds moeilijker werd om als journalist in de papieren krantenwereld een fatsoenlijke boterham te verdienen. ,,Het was pionieren en veel mensen vroegen zich af wie onze site zou gaan lezen. Nu hebben we dagelijks zo'n vijfduizend lezers. Sommige artikelen zijn wel dertigduizend keer gelezen!" aldus de enthousiaste journalisten. 

In een relatief korte tijd had Ermelo van NU een vaste lezersgroep aan zich gebonden. ,,We zijn actieve journalisten, we gaan er op uit en blijven zeker niet achter ons bureau zitten wachten op persberichten. Nee, we willen zelf op zoek naar het nieuws.’’ De journalisten wonen en werken beiden in Ermelo, zijn goed zichtbaar, overal aanwezig en laagdrempelig benaderbaar waardoor ze een groot netwerk hebben opgebouwd. Ze gaan vooral zelf op zoek naar nieuws: via internet, social media en hun netwerk. En dan erop af! ,,Daardoor weten we vaak als eerste wat er speelt of gebeurt. En mensen waarderen dit wat blijkt uit het nog steeds fors groeiende lezerspubliek en stijgende kijkcijfers,’’ aldus Overkamp die dit lustrum dan ook wil vieren. ,,We kwamen toen al snel op een papieren huis-aan-huis krant." Daarnaast organiseren de journalisten zaterdag 8 september samen met Brasserie De Volksmond het feestelijke infotainmentprogramma Ermelo Draait Door. 

Blog

De eigenaren van Ermelo van NU weten dat stilstand achteruitgang is, dus ze bleven de site samen met de webbouwer Art en Web ontwikkelen. Zo kwam er in februari 2015 een RealityBlog over Egbert Dijkhuis: Gewoon Egbert. De Ermelose volkszanger werd door Ermelo van NU een jaar lang gevolgd in voor- en tegenspoed. ,,We zijn met Egbert mee geweest naar optredens in het land, we waren er zelfs bij toen hij op bezoek ging bij z’n grootste fan in St Jansdal. We waren er ook bij toen Egbert moest zingen op het kampioensfeest van DVS’33 toen zij promoveerden naar de Topklasse. Ook Dijkhuis was toen overigens topklasse. Wat heeft die man een fans! Het mooiste wat mij is bijgebleven is dat ik er zelfs bij mocht zijn toen hij werd geopereerd aan z’n heup,’’ lacht Gert Hofsink. ,,We hadden toestemming van zijn chirurg Roy Brokelman, maar ik besloot bij de deur naar de operatiekamer dit maar privé te laten zijn. Er zijn grenzen.’’ Naast de RealityBlog hebben ook verschillende auteurs blogs geschreven voor Ermelo van NU: Dit vindt Volkerink en Goed zo?

Tablet

Vanwege het lustrum van Ermelo van NU is er een wedstrijd waarmee deelnemers kans maken op een gloednieuw tablet. ,,Om Ermelo van NU digitaal te kunnen volgen," meldt Overkamp lachend terwijl ze de spelregels uitlegt. ,,Van donderdag 6 t/m zaterdag 8 september vind je op de digitale nieuwssite vier cijfers die verborgen zijn in de nieuwsartikelen. Verzamel deze cijfers en plaats ze in de juiste volgorde op de achterpagina van deze krant. Hang de pagina goed zichtbaar voor het raam. Wie weet bellen we dan bij jou aan om je de prijs te overhandigen." De jury rijdt in week 37 (van 10 tot 15 september) in Ermelo om de winnaar te kiezen. ,,En natuurlijk komt de prijswinnaar bij ons in Ermelo van NU.