OV-ambassadeurs begeleiden traject

ERMELO - Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren veel veranderd. Voor senioren is het soms lastig om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe dit werkt. Daarom zijn er in opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel proefreisjes georganiseerd voor senioren waarbij er onder begeleiding van OV-ambassadeurs geoefend kan worden met het reizen in het openbaar vervoer.

De OV-ambassadeurs kiezen een traject waarbij men met zowel de trein als met de bus reist. Op de stations krijgen de belangstellenden duidelijk uitgelegd hoe men kan in- en uitchecken met een OV-chipkaart en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van een reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Dit proefreisje vindt plaats op maandagochtend 8 oktober vanuit Ermelo. Na aanmelding ontvangen de deelnemers de exacte opstapplaats en aanvangstijd. Reizigers dienen een OV-chipkaart mee te brengen of als men niet in bezit is van een geldige OV-chipkaart kan men eenmalig een kaartje kopen. Er wordt op eigen kosten gereisd.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin men aangeeft voor welke datum en plaats men zich aanmeldt  met vermelding van naam en telefoonnummer. Ook kan men bellen naar 038-4540130.