'Dit gaat over mijn dorp en dat wil ik lezen'

ERMELO - Jolanda Schuur (45) heeft een tablet gewonnen met de wedstrijd uitgeschreven door Ermelo van NU vanwege het lustrumfeest van de nieuwssite. Initiatiefnemer Gert Hofsink reikte vanavond de prijs uit.

Al een aantal dagen hangt de poster van de huis-aan-huis krant bij Schuur aan de Wielewaal voor het raam. ,,En de cijferreeks klopt,” controleert Hofsink alvorens het cadeau te overhandigen. Jolanda Schuur is blij verrast. ,,Dit had ik echt niet gedacht,” lacht ze. ,,Ik heb er best veel moeite voor moeten doen. Alle artikelen heb ik nageplozen.” Ze ging vorige week enthousiast van start en dacht dat cijfers in de artikelen het antwoord moesten geven. ,,Maar het werden wel heel veel cijfers.” Vervolgens keek ze in de titels van artikelen, werden cijfers bij elkaar opgeteld. Maar niets leidde tot de juiste antwoorden. ,,Ik besloot daarna om niet op mijn telefoon, maar op de ipad te zoeken en keek op de website www.ermelovannu.nl. Toen zag ik ineens de lustrumlogo’s met de juiste antwoorden, alles was ineens duidelijk!”

Fan

De familie Schuur is ‘fan’ van de digitale Ermelose nieuwssite. ,,Dit gaat over mijn dorp en dat wil ik lezen, iedere dag!” Zelf heeft ze nog geen tablet, de kinderen wel voor school. ,,Nu heb ik mijn eigen tablet en dat voelt heerlijk!” Wel moet Jolanda Schuur haar zoon Mike (18) even inschakelen om hem gebruiksklaar te maken. Vanaf vandaag volgt de trouwe lezer van Ermelo van NU dus het dagelijks nieuws op de nieuwe tablet. ,,Sterker nog: ze is nu zelf het nieuws,” zegt Hofsink lachend. ,,Veel plezier ermee!”