Vogelsang reikt prijs uit

ERMELO - Kasteel Groot Horloo won gisteren, tijdens Burendag, de prijs voor de 'Leukste straat van Ermelo'. Wethouder Wouter Vogelsang kwam zaterdagmiddag zelf de prijs uitreiken.

Ondanks dat de regen soms met bakken uit de hemel viel, deden veel straten in Ermelo iets aan Nationale Burendag. Een elftal straten hadden zich ook aangemeld voor de competitie 'Leukste straat van Ermelo'. Straten die meededen waren de Zwaluwstraat (deel), Achtschepel, Lijsterlaan(deel) Kolevaarserf, Prof Lindeboom/Hoge Kamp/ van Pallandtlaan, Smutslaan/Lion Cachetstraat, Ekster/Duifstraat, Groot Horloo, Klaverlaan, Grote Bloemkamp en het Garstenland. Met springkussens, stormbanen, vogelhuisjes versieren, een blotevoetenpad, cakejes versieren, Oud Hollandse spelletjes werden programma's in elkaar gedraaid.Nek-aan-nekraceDe jury, bestaande uit leden van het Leefbaarheidsteam en Wethouder Vogelsang, vonden het lastig kiezen. Opnieuw was het een nek-aan-nekrace. ,,Iedere straat heeft een positief gevoel achter gelaten," vertelt jongerenwerker Monique Tuns. ,,Een aantal straten vieren al meerdere jaren Burendag en dat is te zien. Het is een geoliede machine, alles loopt goed, iedereen kent elkaar en weten elkaar te vinden en de creativiteit is hoog. Erg mooi om te zien dat het ieder jaar goed blijft lopen." Toch waren er ook nieuwkomers. De voornaamste reden dat deze straten zijn gestart is om elkaar beter te leren kennen, in een ongedwongen sfeer, onder het genot van een hapje en een drankje. Bewoners van de Lijsterlaan maakten een bord waar iedere buur zijn of haar idee kan achterlaten om in de toekomst te kunnen uitvoeren. Bewoners van de Smutslaan en de Lion Cachetstraat hebben dit jaar voor het eerst samen Burendag gevierd.

Barbecue

Uiteraard kan er maar één de winnaar zijn en dat is dit jaar Kasteel Groot Horloo geworden. De sfeer voelde warm aan, net als de barbecue overigens die al vanaf half 9 's ochtends aan stond om het vlees te garen. De buurt genoot met elkaar, maar leerde elkaar ook beter kennen. Groot Horloo is een kleine gemeenschap met een gemeleerde samenstelling. Door middel van verschillende activiteiten wordt er geprobeerd de verbinding onderling te versterken. De prijs die de straat in ontvangst mocht nemen is een winterpakket. Hier zit o.a. een kerstboom met verlichting in, Glühwein, chocolademelk, koekjes en oliebollenmix.
Wij wensen Groot Horloo een heel fijn winterfeest toe!