Het begin van een beter antwoord

ERMELO - Met de lancering van een nieuwe website is dinsdag 25 september 2018 het Centrum voor Psychotherapie (CVP) van GGz Centraal officieel tijdens een symposium geopend.
Onder de titel ‘het begin van een beter antwoord’ werd op het druk bezochte symposium duidelijk waar het CVP voor staat. 

Een derdelijns centrum voor deeltijd- en klinische psychotherapeutische behandeling, waar specialisten in angst- en dwangstoornissen, vroegkinderlijk trauma en complexe persoonlijkheidsstoornissen elkaar letterlijk vinden in een geheel nieuwe samenwerkingsvorm. Door nadrukkelijker samen te werken, op één locatie, vanuit één gedeelde visie, in diverse specialismen, bouwt het CVP aan de basis voor betere antwoorden op al die prangende vragen waar ze samen voor staan. Niet alleen in passende psychotherapeutische behandeling en nazorg voor patiënten, maar ook in baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Website

Op het openingssymposium inspireerden o.a. John Livesley (Professor Emeritus in psychiatrie aan de universiteit van British Columbia) en Nel Draijer (klinisch psycholoog, psychoanalytisch psychotherapeut, voorzitter NVP, voormalig universitair hoofddocent bij de vakgroep psychiatrie van de Vrije Universiteit Amsterdam) alle deelnemers. De nieuwe website van het Centrum voor Psychotherapie is vanaf woensdag 26 september officieel de lucht ingegaan. Zie: https://cvp.ggzcentraal.nl/. Het bezoekadres van het CVP is landgoed Veldwijk, gebouw Zonneweide, 3853 LC Ermelo, telefoon: 0341 566555. Het postadres is landgoed Veldwijk, Postbus 1000, 3850 BA Ermelo.

Achtergrond

Het centrum voor psychotherapie is een hoogspecialistisch derdelijns expertisecentrum voor de behandeling van mensen met ernstige psychiatrische problematiek die hulp zoeken op het gebied van:
• complexe angst- en dwangstoornissen (Marina de Wolf)
• de gevolgen van vroegkinderlijk trauma (Transit)
• of voor complexe persoonlijkheidsstoornissen voor wie intensieve psychotherapie passend is (Zwaluw & Enk).
In het centrum bundelen deze afdelingen hun krachten, om daar waar het mogelijk is gezamenlijk hun kennis in te zetten en de behandeling nog specifieker op de behoeften van de cliënten af te kunnen stemmen.