Steun de Plastic Soup Surfer

ERMELO - Afgelopen vrijdag hebben bijna vierhonderd leerlingen van Ermelose basisscholen meegedaan aan de Actie Ermelo Schoon en zwerfafval opgeruimd. Deze dag is een Ermelose activiteit die aansluit bij de World clean up day, een initiatief dat in 2008 in Letland ontstane initiatief om zwerfafval op te ruimen. Tientallen gemeenten in Nederland en dus ook in Ermelo, georganiseerd door de werkgroep Ermelo schoon onderdeel van Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo, hebben zich aangesloten bij dit initiatief.

Ondanks het echte herfstweer trokken de stoere kinderen erop uit gewapend met grijper en vuilniszak om op het schoolplein, in de straten en plantsoenen alles wat daar niet thuishoort op te ruimen. De scholen: Arendshorst, Augustinus, Groevenbeek, Irene, Speulderbrink en Prins Willem Alexander, ze hadden er allemaal een project van gemaakt. De leerlingen waren al op de hoogte van het nut van deze actie. Niet alleen ruimden ze de rommel op, ze redden er ook dierenlevens mee. Parallel hieraan loopt ook de door Ermelo Schoon georganiseerde actie 'Steun de Plastic Soup Surfer' en steun hem met (verdubbeld) statiegeld!' Het thema dit jaar is om de strijd te steunen van Merijn Tinga, de 'Plastic Soup Surfer' tegen plastic afval in de zee. Hij wil plastic afval verminderen door voor meer flesjes en blikjes statiegeld te laten betalen. Ook de gemeente Ermelo heeft zich achter de motie in de Tweede Kamer geschaard.

Doe mee

Doe mee met statiegeldbonnen sparen voor de Plastic Soup Surfer. Als de kinderen (en hun ouders) samen flessen wegbrengen voor statiegeld, de bonnen bewaren en inleveren bij de hieronder genoemde scholen levert dit veel geld op. Ermelo Schoon voert actie voor verdubbeling van de opbrengst. De initiatiefnemers zoeken hiervoor sponsors bij winkels en bedrijven in Ermelo, maar ook ouders en grootouders zijn van harte welkom. Sponsor een kind of een paar kinderen, en verdubbel wat zij aan statiegeldbonnen ophalen. De Supermarkten: AH, Boni, Coop, Lidl en Plus west en dorp ondersteunen deze actie. Tot 10 oktober kunnen de statiegeldbonnen verzameld worden, in te leveren bij de scholen Arendshorst Zwaluwstraat 1 of Groevenbeek Paul Krugerweg 50. Op woensdag 10 oktober verzamelt Ermelo Schoon de bonnen. Om ca.16.00 uur zal het bedrag bekend worden gemaakt op de Duurzaamheidsmarkt in de aula van C.C. Groevenbeek
Voor meer informatie zie www.nmpermelo.nl.