Veel kinderen kwamen Moonlight Kanoën

ERMELO - ,,Het begon met een schetsje op een kladpapiertje, het idee van Moonlight Kanoën," vertelt Rowan van de Pol. Gisteravond was het zo ver en heel veel kinderen en hun ouders bezochten deze feestelijke afsluiting van een zomerseizoen. ,,Een zeer geslaagde eerste editie!" Mooi uitgelichte bomen en speeltoestellen zorgde voor een feeërieke sfeer.

Organisator Van de Pol is trots en blij. ,,Kijk hoeveel kinderen hiervan genieten." Sommige kinderen hadden hun opblaasbare vanden meegebracht om in de Kanovijver te water te gaan. Om 19.00 uur was het al een drukte van belang en dat de temperatuur ondertussen flink gedaald was, maakte voor de kinderen niet uit. Een enkeling ging zelfs te water. Al snel werd het donker en kwam de feestelijke verlichting goed tot zijn recht. ,,We hebben een prachtig seizoen gehad," vertelt voorzitter Ron IJdo. Het bestuur kijkt terug op een feestelijk jubileumjaar.   

Neon licht

Uren lang mochten de kinderen nog varen en spelen op het terrein. Veel kinderen, maar ook volwassenen waren versierd met neon breekstaafjes. Ook in de Gondelier was het feest met een hapje en een drankje. ,,De komende weken gaan we de Kanovijver weer klaarmaken voor de winter," aldus Van de Pol. Terwijl de meeste mensen nog genieten van de nazomer hoopt Van de Pol al op 'vorstelijke' nachten. ,,Natuurlijk hopen we dat we komende winter weer eens echt kunnen schaatsen!" Wie op de hoogte wil blijven kan IJsclub de Kanovijver volgen op Facebook.