Initiatiefnemers hebben overuren gemaakt

ERMELO - Het zat er al maanden aan te komen, maar nu is het zover: ook de huisartspraktijken Gunneweg-Groot en Willemsen-de Vet en apotheek de Linde gaan de komende week hun deuren openen op de Burgemeester Langmanstraat.
Er komt veel kijken bij een gezondheidscentrum anno nu.

Naast gerieflijke spreekkamers, behandelkamers en wachtruimten, is een goede klimaatbeheersing nodig. In de winter en in de zomer warme, maar ook frisse ruimten. Er moet openheid en toegankelijkheid zijn, maar ook maximale privacy en beslotenheid. ,,We hebben uitstekende bereikbaarheid nodig: digitale telefonie, en snel internet," legt huisarts Anne Groot uit. ,,De verlichting moet perfect zijn. De bewegwijzering. Niet alleen wij als de initiatiefnemers en onze medewerkers hebben overuren gemaakt. Er is veel respect voor de ontwerpers, de bouwers, installateurs, technici, schilders, timmerlieden, vloerenleggers, en interieurmedewerkers die regelmatig een stapje harder liepen, een uurtje meer maakten."

Servicepunt

Groot: ,,Er is een gezondheidscentrum ontwikkeld om trots op te zijn. Een centrum dat weer vele jaren zorg gaat bieden, passend bij de huidige tijd. Waar het goede behouden blijft: de praktijkteams met de vertrouwde gezichten. De spreekuren, het telefoonnummer, de website: alles blijft werken zoals nu." Ook de apotheek zal eigentijdse service bieden, inclusief de herhaalservice. Apotheek de Berk verhuist naar de Burgemeester Langmanstraat, maar op de Dokter Holtropstraat blijft een servicepunt bestaan.

Ingewikkeld

In gezondheidscentrum de Linde is het mogelijk meer ingewikkelde medische zorg te bieden. Er zijn meer faciliteiten. Als gezondheidsproblemen op meerdere terreinen aangepakt moeten worden, kan er sneller geschakeld worden door korte interne lijnen. Als het om preventieve zorg gaat, is het opzetten van programma’s daarvoor nu eenvoudiger. De komende tijd wordt dat stap voor stap opgebouwd. Andere zorgverleners in de Linde zijn de afgelopen weken al aan het werk gegaan. De huidtherapeuten, de logopedist en de oefentherapeuten hebben al vele behandelingen kunnen geven. De fysiotherapeuten gaven al een groepsbijeenkomst om vallen bij ouderen te voorkomen. En deze week konden de eerste cliënten bij de orthopedisch schoenmaker terecht. Op maandag 15 oktober starten apotheek de Linde, en huisartsenpraktijk Gunneweg-Groot op de Burgemeester Langmanstraat. Huisartsenpraktijk Willemsen-de Vet zal daar op 17 oktober starten. Er komt nog een officiële opening, maar alle medewerkers gaan eerst aan de slag en daar hebben ze enorm veel zin in.