Aannemer maandag niet aan het werk

ERMELO – De bewoners van de lage nummers aan de Duifstraat, werden vanmiddag geïnformeerd dat er een bouwstop zit op de renovatie van hun woningen door Uwoon. Een foutje met de vergunningaanvraag.

In het kader van de Wijk van de Toekomst is Uwoon voornemens alle woningen in de wijk West aan te passen aan de voorwaarden om te voldoen aan de eisen van de warmtetransitie. De woningen worden duurzaam gerenoveerd: geen aardgas, zonnepanelen, infraroodverwarming, extra isolatie etc. zoals al is uitgevoerd bij de voorbeeldwoning aan de Kievitstraat. Aannemersbedrijf Mateboer uit Kampen heeft van de week de steigers al geplaatst met het idee om aanstaande maandag te beginnen met de aanpassingen. Totdat bleek dat de vergunning die hiervoor nodig is, niet was afgegeven.

Bezwaarschrift

Wethouder Leo van der Velden: ,,Zover ik kan nazien is de aanvraag voorlopige voorziening door de aanvrager ingetrokken. Er loopt ook een bezwaarschrift bij de commissie. Dat moeten we eerst afwachten. Wat hiervan de gevolgen zullen zijn, kan ik nu nog niet overzien. We komen er volgende week op terug.’’ Aannemer Mateboer uit Kampen en Uwoon waren niet bereikbaar voor commentaar.