ERMELO - Een Apache helikopter heeft vanochtend een voorzorgslanding gemaakt op de Ermelosche Heide. De piloot was bezig met een oefening toen hij een signaal kreeg dat er iets niet goed was. Hij moest daarom in Ermelo landen.

Normaliter mogen deze helikopters er niet landen, maar volgens bosbeheerder Henk Jan Zwart is er natuurlijk sprake van een noodsituatie. De Luchtmacht meldde via sociale media dat de vliegers veilig waren uitgestapt. Een technisch team was vanmiddag ter plaatse voor onderzoek. Nadat men de analyse had gemaakt en wist welk onderdeel vervangen moest worden, werden vervolgstappen gepland. De Apache wordt momenteel zwaar bewaakt en zal, zoals het er nu uitziet, morgen weer vertrekken.

Oefening

Tot en met 12 oktober trainen de luchtmacht en landmacht samen in de grootste jaarlijkse oefening, Falcon Autumn. De acties vinden vanaf Militair Luchtvaart Terrein Deelen plaats op militaire en civiele oefenlocaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Deze Apache maakte onderdeel uit van de oefeningen boven Ermelo.