Lisanne Spaander presenteert album in theater Harderwijk 

ERMELO/ HARDERWIJK - Singer-songwriter Lisanne Spaander staat aanstaande zaterdag in het theater van Harderwijk. De 20-jarige zangeres kreeg twee maal te horen dat ze kanker had. ,,Maar nu ben ik schoon!" zegt ze blij. De strijd tegen botkanker heeft haar gevormd tot een sterke, jonge vrouw die met haar verhaal veel mensen weet te inspireren. Lisanne Spaander, bekend van haar autobiografische lied Vechtersbaas, kan mensen raken, zomaar spontaan. Dat gebeurde ook tijdens haar optreden tijdens Ermelo Draait Door op het terras van De Volksmond. Ermelose ondernemers en publiek doneerden spontaan en maakten mede mogelijk dat Lisanne Spaander nu een EP kan uitbrengen.

Die avond nam voor de zangeres een bijzondere wending. ,,Ik werd geïnterviewd door Natalie Overkamp over mijn optredens die ik bij de 11-stedentocht gegeven heb om Maarten v.d Weijden te steunen," vertelt Spaander. Achter haar was iemand met een harde stem aan het praten en lachen. ,,Door de chemo kan ik dat niet filteren en ik raakte de kluts kwijt. Natalie had dat in de gaten en haalde deze meneer erbij. Het bleek ook een ondernemer te zijn, Raymond van Schaik. We maakten kennis en vanaf dat moment stond hij met open mond te luisteren naar mijn verhaal." Van Schaik had nog nooit van Lisanne Spaander gehoord en hij vroeg zich af 'onder welke steen hij had geleefd'. ,,Nadat ik mijn optreden had beëindigd, zetten we het gesprek voort. Dat resulteerde erin dat mijn Vechtersbaas t-shirts nu ook in zijn kledingzaken 03éénenveertig in Ermelo en In Stijl in Apeldoorn hangen. Tof hoe die dingen kunnen lopen!"

Ireneschool

Het optreden in Ermelo was ook bijzonder omdat een tiental kinderen van de Ireneschool spontaan het podium op stormden. Ze kenden Lisanne Spaander van KiKa en wilden ook graag haar handtekening. ,,Dit is speciaal omdat ikzelf ook op de Ireneschool heb gezeten," vertelt de zangeres. Ermelo is wat dat betreft ook voor Lisanne Spaander een beetje thuiskomen. Aanstaande zaterdag presenteert ze haar eerste album met dertien nummers. Dit doet ze tijdens de speciale theatershow 'Kijk naar mij'. ,,Iedereen die 2 juni niet kon, krijgt nu een herkansing. En voor wie het gewoon nóg een keer wil meemaken: kom en Kijk naar Mij!" vertelt ze blij. Reserveren kan door hier te klikken.