Kersverse ouders krijgen bezoek tijdens Brandpreventieweken

ERMELO - Burgemeester André Baars bezocht vandaag samen met postcommandant Jurjen Bast de familie Knol. Hij overhandigde een Brandweerkoffertje ter ere van de geboorte van zoon Luc. Het gezin kreeg dit koffertje in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Tijdens deze weken brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij kersverse ouders.

André en Jacomien Knol werden op 30 september om 12.34 uur ouders van hun eerste kind Luc. ,,Ik ging op 1 oktober onze zoon aangeven op het gemeentehuis en toen werd gevraagd of ik het koffertje in ontvangst wilde nemen," vertelt de kersverse vader. In oktober zijn de jaarlijkse Brandpreventieweken. Onder de campagnenaam ‘Maak van je roze wolk, geen rookwolk’ maakt de brandweer symbolisch kenbaar te gaan voor een brandveilige generatie. ,,Het is heel belangrijk om te gaan voor een brandveilige woonomgeving," voegt Jurjen Bast toe.

Nijmeegse Vierdaagse

Naast het feit dat er vanmorgen werd stilgestaan bij de veiligheid van kinderen was er ook ruimte voor een gezellig gesprek. ,,De burgemeester is net als ik een fervent loper van de Nijmeegse Vierdaagse. Daar hebben we het natuurlijk wel even over gehad," meldt Knol lachend. Samen met zijn vrouw is hij in april dit jaar in buurtschap De Beek gaan wonen. ,,In het mooie buitengebied van Ermelo!" Knol heeft in zijn nieuwe woning goed nagedacht over de brandveiligheid. 

Speelgoed

Vandaag maakte het Vervond voor Verzekeraars bekend dat de kans op brand bij huishoudens met kinderen het grootst lijkt. Huishoudelijke apparaten en speelgoed dat op stroom werkt zijn volgens hen risicofactoren. ,,Veel woningbranden ontstaan door de wasdroger," weet Bast. Die draait bij gezinnen regelmatig op volle toeren. ,,Maar ook hoverboards kunnen brand veroorzaken wanneer de accu wordt opgeladen." Dat laatste is volgens Bast in Ermelo nog nooit gebeurd. ,,Wel zonnepanelen die niet goed zijn gemonteerd." Luc Knol is nog niet toe aan een hoverboard. Hij liet het bezoek van de burgemeester en de brandweer dan ook rustig over zich heen komen.