Bouwterrein De Driesprong afgezet

ERMELO - Vanmiddag is op het bouwterrein van De Driesprong aan de Hamburgerweg een Engelse raketkop uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Het explosief werd door de Explosieve Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt en veilig van het bouwterrein verwijderd.

Eind van de ochtend werd door een graafmachine een explosief gevonden waarbij direct de bouwwerkzaamheden zijn stilgelegd en de politie werd ingeschakeld. Deze hebben het bouwterrein aan de Hamburgerweg afgezet.De EOD is direct ter plaatse gekomen om de bom veilig te verwijderen. In overleg met de gemeente en Defensie is besloten het explosief op de Ermelose Heide, achter de Paalberg tot ontploffing te brengen waar het rond 15.00 uur op dit Defensieterrein is geëxplodeerd.

Spoorlijn

,,De gevonden raketkop is van een 60 LBS raket, een kleine dertig kilo,’’ vertelt Defensiewoordvoerder Jordy Rutten. ,,Het is zeker geen bom. Op zich is de gevonden raket niet heel bijzonder, deze zijn inhet verleden regelmatig gevonden.’’ De raket is mogelijk daar terechtgekomen tijdens beschietingen van de Ermelose spoorlijn in de Tweede Wereldoorlog. Of de verwachting is dat er meer explosieven zullen worden gevonden, is niet duidelijk. Woordvoerder Mylene van Zetten van de gemeente Ermelo kan niet bevestigen of er verder onderzoek  wordt gedaan naar meer explosieven.