'Verenigingen spelen belangrijke rol in samenleving'

ERMELO – Rabobank Randmeren had in het kader van de Clubkas Campagne 70.000 euro te verdelen in de regio. Vanavond mocht bankdirecteur Marcel Korving daarvan 15.200 euro uitdelen in Ermelo. ,,Er waren in Ermelo 1600 stemmen uitgebracht en dat is heel veel," aldus Korving. ,,Zeker gezien de grootte van deze gemeente." In Ermelo ging de hoofdprijs, 1081 euro, naar stichting Schapedrift. ,,Wat een verrassing," liet voorzitter Ruud van Eijle naderhand weten.

Hij was verhinderd, maar ontzettend blij met de cheque. ,,Ik wil dan ook grote waardering uitspreken over de Rabobank en hoe deze bank in de samenleving staat. Men doet heel veel voor de lokale organisaties." De schenking van vandaag wil Van Eijle gebruiken voor educatiemateriaal. ,,We vieren dit jaar ons 15-jarig bestaan en deze week is de grote verbouwing van het bezoekerscentrum gestart. We kunnen het geld ontzettend goed gebruiken." Van Eijle ziet het dan ook als een cadeau bovenop alle andere cadeautjes want de Schapedrift kan al jaren rekenen op veel vrijwilligers en sponsoren.

Mannenkoor    

Ook het Ermelo's Mannenkoor mocht een grote cheque ontvangen. Voorzitter Arnold Wijnsma kreeg 1034 euro van de bankdirecteur. Het Ermelo's Mannenkoor hield onlangs een concert voor ouderen en dat smaakte naar meer. ,,Daar gaan we dit bedrag voor gebruiken," aldus Wijnsma. Dit jaar hebben zo'n 150 clubs zich aangemeld,” vertelde Marcel Korving. Hij weet dat Ermelo een sterk verenigingsleven kent. ,,Het is leuk om iedereen iets te kunnen geven. Dat voelt goed,” aldus de Ermelose bankdirecteur die met heel veel plezier de cheques vanavond uitdeelde. ,,Volgend jaar komt er een landelijke Clubkascampagne. Het is voor verenigingen dan ook belangrijk om dit goed in de gaten te houden."