Dimitri Poos verlaat de gemeenteraad

ERMELO - Opnieuw wankelt de samenstelling van de Ermelose VVD. Dimitri Poos vertrekt uit de gemeenteraad. ,,Ik heb zojuist mijn ontslag als raadslid ingediend,” laat Poos weten. ,,Ik kon me niet langer vinden in de wijze waarop de interne besluitvorming in de VVD-fractie verliep. Daarom heb ik besloten terug te treden en ruimte te geven aan de volgende op de lijst.”

Poos is bestuurskundige en in het dagelijks leven werkzaam als manager bij Rijkswaterstaat. Hij kwam in maart voor het eerst op de kieslijst van de VVD en mocht plaats nemen in de raad samen met Herma van der Weide. Dimitri Poos bracht tien jaar politieke bestuurs- en raadservaring vanuit Leidschendam-Voorburg. Hij was daar woordvoerder op het domein van ruimtelijke ordening, verkeer- en vervoer, economie en veiligheid. Poos werkt zijn hele leven al in een politiek-bestuurlijke omgeving. Hij is lid van een aantal landelijke commissies van de VVD en staat bekend om zijn positief kritische houding en het denken in oplossingen.

Terpstra

Ook de nummer vier op de lijst, Danielle Terpstra, gaf vorige week aan de politiek te verlaten. Zij was door de VVD voorgedragen als fractievertegenwoordiger. ,,Het vertrek van Daniëlle is van geheel andere orde,” laat Monique van den Broek (nummer 3 op de lijst) weten. Zij zal de plaats van Dimitri Poos innemen. ,,We gingen de verkiezingen in met het idee dat we drie zetels zouden winnen. Dan had ik nu al een plek in de raad gehad,” legt ze uit. Maar dat liep anders. De teller bleef steken op twee en Van den Broek werd fractievertegenwoordiger. Nu schuift ze alsnog de raad in. ,,Ik ben loyaal aan de partij en neem mijn verantwoordelijkheid.” Ze zegt dat er geen sprake is van onrust binnen de partij, maar dat het gaat om de manier hoe er onderling gecommuniceerd wordt. ,,Meer kan ik er niet over zeggen." Dinsdagavond wordt er binnen de fractie overlegd over de verdere invulling. In elk geval mogen er weer fractievertegenwoordigers worden benoemd.

Onrust

Drie jaar geleden kende de VVD ook een periode van vertrek van raadsleden. Toen besloot Hugo Weidema zich terug te trekken als raadslid waarna ook Daniëlle Terpstra als fractievertegenwoordiger de partij verliet. Dit had te maken met het aantreden van Désirée Meijsen die overigens in 2017 de partij verliet om zelfstandig verder te gaan. Hans van Zetten, bestuurlijk teamleider van de VVD Ermelo, stelt het altijd te betreuren als een fractielid tussentijds terugtreedt. ,,Gelukkig staat Monique van den Broek als ingewerkte volksvertegenwoordiger klaar om de functie over te nemen. Daarmee is de liberale inbreng van twee zetels in de gemeenteraad van Ermelo geborgd."