Fotoboek Mooi Ermelo in Beeld

ERMELO - Vanmiddag is Mooi Ermelo in Beeld, een nieuw fotoboek gepresenteerd. Hierin geven de makers Joke Pieters en Jeanne Dijkstra een indruk van de Ermelose landschappen en de mooiste plekjes in deze gemeente.

Het natuurfotoboek laat Ermelo in alle seizoenen zien door de ogen van (amateur)fotografen, dichters, kunstenaars en mensen die zich door het landschap bewegen.Het eerste boek werd overhandigd aan burgemeester André Baars. ,,Ermelo kan niet zonder dit boek, stelde hij. De burgervader vond ergens in de streepjescode een nummer 1 en daarmee sprak hij ook de wens uit voor een vervolg. Het boek beeldt op kunstzinnige en eigen wijze uit, hoe mooi Ermelo is met haar rijke schakering aan landgoederen, bossen, kastelen en landhuizen, buitengebieden, buurtschappen en uitgestrekte heidevelden waarin het wild zich op natuurlijke wijze laat zien. Maar ook het dorp Ermelo zelf, met haar feesten en kenmerkende plekjes en gebouwen, wordt in het boek niet vergeten.

Natuurlijke schatten

Ook bosbeheerders en natuurgidsen komen aan het woord. ,,Het is ontzettend leuk dat ik een bijdrage mocht leveren aan Mooi Ermelo in Beeld," vertelt Ronald van Veen, die in zijn vrijetijd natuurgids is bij het Geldersch Landschap. ,,Ik heb het met veel plezier gedaan om zo ook mijn ambassadeurschap voor Ermelo vorm te geven. Het helpt bij het beleefbaar maken van onze natuurlijke schatten." Hoewel Ermelo als één van de parels van de Veluwe al vaak is beschreven en uitgebeeld, biedt dit fotoboek hierop een onmisbare aanvulling. De verkoopprijs van het boek bedraagt 9,95 euro en is met opzet laag gehouden opdat iedere inwoner, elke toerist en daarnaast eenieder die Ermelo een warm hart toedraagt, in staat wordt gesteld dit boek aan te schaffen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en VVV. Ook is het verkrijgbaar via NMP Ermelo.