Vrijwilligers in het zonnetje 

ERMELO – Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, woensdag 21 november zes vrijwillige inlezers gehuldigd. Zij lezen al vele jaren lectuur in voor mensen met een leesbeperking en dit jaar konden zij met de CBB en met een introducé prachtige jubilea vieren.

Directeur Gerard Cornet bedankte de jubilarissen voor hun belangeloze en professionele inzet. Een van de inlezers werd zelfs toegezongen door zijn medevrijwilligers. Er waren in totaal acht jubilarissen, maar mw. M. Haccou-Doppenberg en mw. H.J. Boer-de Lange konden helaas niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn. Zij zullen op een later tijdstip worden gehuldigd. Mw. B. Aalten-Schuiteman uit Putten, mw. H. Jansen uit Ermelo en dhr. F.D. Peters uit Amersfoort vierden hun 12,5-jarig jubileum. Mw. G. Cornelisse-Verweij uit Apeldoorn, mw. D.J. Roordink-van den Berg uit Putten en mw. L.C. Scheen-Ouwehand uit Nunspeet vierden hun 25-jarig jubileum.

Test je stem

Boeken worden in de professionele opnamestudio’s ingelezen bij de CBB in Ermelo en tijdschriften kunnen ook bij de vrijwilligers thuis worden ingelezen, met behulp van speciale opnameapparatuur. Dankzij de vele jaren die deze inlezers zich hebben ingezet, zijn er vele boeken, kranten en tijdschriften in gesproken vorm beschikbaar gekomen voor blinden, slechtzienden en anderen met een leesbeperking. Geïnteresseerden in dit mooie vrijwilligerswerk kunnen via www.testjestem.nl hun stem testen en meer informatie vinden.