Dorpsdichter geeft stokje door

ERMELO - Dit dorp kent veel auteurs van boeken. Wie verzamelt, heeft boekenplanken vol met bijvoorbeeld een boek van Maaike Bikker, Ton van Mourik, Heerco Walinga of Marjolein van Diest.

Spannende romans, trillers of historische boeken. Wie kent het kookboek van Roelf Holtrop en Hans Morren? Of de recent gepubliceerde biografie Schakelen van Leo Steijn? Wie een boek heeft geschreven kan meedoen aan het Schrijversfestival in museum Het Pakhuis op 30 maart 2019.

Festival

Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert volgend jaar voor het eerst het Schrijversfestival ‘Wie zag ooit witte pauwen?’ Tijdens dit festival krijgen Ermelose schrijvers de kans zichzelf en hun publicaties te presenteren. Zij kunnen voorlezen uit eigen werk en hun werk verkopen. Dat kan zowel met boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven als met boeken die bij een uitgever zijn verschenen. Vier jaar geleden presenteerde de Ermelose Marjolein van Diest haar debuutroman 'Niet alleen maar samen'. Het is een bijzonder boek omdat Van Diest dit boek samen met haar moeder Julia Burgers – Drost schreef. In datzelfde jaar schreef Heerco Walinga, eigenaar van Riemer & Walinga Boekverkoopers, het boek Onvoltooid, een vertelling over het gefingeerde dorp Rijndam. Maar er zijn ook jongeren in Ermelo die schrijven. Vorig jaar publiceerde Dianthe de Bruijne Paars Gras. Haar droom is een echte auteur worden. Overigens schrijven mensen soms ook onder pseudoniem. Zo woont fantasyschrijfster Atalanta Néhmoura in Ermelo. Zij publiceerde verhalenbundels en romans. Maar er zijn ook makers van het prentenboek Oliver & Charlie – Het muizenfeest, het debuut van Kim den Dulk en Machteld van Zalingen.

Dichtbundel

Wie natuurlijk niet mogen ontbreken zijn Fiet van Beek en Alfred Valstar. Zij presenteerden twee jaar geleden hun dichtbundels Vierende lijnen en Seizoensgebonden. Van Beek is ook de eerste Ermelose Dorpsdichter. Maar dat stokje gaat ze in 2019 overdragen. Tijdens het Schrijversfestival nemen we afscheid van haar als Dorpsdichter en zal de nieuwe - nu nog onbekende - Dorpsdichter bekend worden gemaakt. Ook wordt de bundel ‘Wie zag ooit witte pauwen?’ met gedichten over Ermelo gepresenteerd. Aan het einde van de middag zal dichteres en essayist Tjitske Jansen een presentatie geven.

Boekenschrijvers die zich willen presenteren, kunnen zich aanmelden bij Anneke de Graaf. Dit kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer plus de namen van de boeken die men heeft geschreven.