Armeense Khatchikyan schetst positief beeld millenials

ERMELO - Afgelopen week heeft het CDJA in Ermelo een start mogen maken en dat gebeurde op spraakmakende wijze. Een klein groepje jongeren werd ‘ontvoerd’ met een huifkar om vervolgens te luisteren hoe de y-generatie (millennials) als kansloze generatie werd weggezet. De appende jongeren vroegen zich even af waarom ze er zaten. Gelukkig schetste de Armeense Gor Khatchikyan een ander, positiever beeld en noemde hij de jongeren een topgeneratie.

Khatchikyan werd geboren in Armenië en moest op zijn twaalfde vluchten. Zo kwam hij in Nederland terecht. Hij is nu arts, schrijver en spreker. ,,Geloof in jullie generatie,” zegt de gastspreker tegen de jongeren. ,,Jullie staan er wanneer het nodig is. Het is een topgeneratie. Jullie zijn transparanter dan jullie ouders, jullie durven kwetsbaar te zijn. Deze generatie kan ‘out of the box’ denken en is passievol.” De Armeense spreker schreef het boek De gelukszoeker, een inspirerend verhaal over zijn strijd voor een beter leven. Enkele anekdotes deelde hij met de Ermelose jongeren. Dat leidde tot inspirerende gesprekken.

Selfie

Uiteindelijk sloot Jander de Blauw de avond af met de lancering van de Facebookpagina CDJA Ermelo. Doel is elkaar te inspireren en op zoek te gaan naar de passie van jongeren. Het sociale aspect is bij het CDJA dan ook belangrijker dan politieke standpunten. ,,We willen graag jongeren helpen hun passie uit te voeren,” vertelt mede-oprichter Robert Huurnink. ,,We nodigen jongeren dan ook uit voor een drankje om met ons in gesprek te gaan.” Passend bij de y-generatie werd er een gezamenlijke selfie gemaakt.