'Ik ben een sentimentele gek' 

ERMELO - Terwijl de molen door nieuwbouw bijna wordt onttrokken aan de skyline van Ermelo weet Mark Tukker de nostalgie op muziek vast te leggen.

,,Ik ben een sentimentele gek," lacht Tukker, die bijna zijn hele leven in Ermelo woont en dit dorp in zijn hart heeft gesloten. ,,Ik maak wel vaker liedjes, meestal over DVS maar nu dus ook over Ermelo. Niet omdat ik vind dat ik zo geweldig kan zingen, er zijn veel betere zangers in Ermelo, maar ik ben gek op muziek en zingen!" Tukker houdt ervan om teksten te schrijven. ,,Meestal doe ik er niks mee, maar soms dus wel." Voor het nummer over zijn dorp heeft hij een collectie oude beelden verzameld, beelden waar heel veel mensen herinneringen bij hebben. 

De afgelopen tijd is Tukker ook druk geweest met nieuwe muziek voor DVS'33 Ermelo. ,,In januari komt een nieuwe cd die ik samen met Egbert Dijkhuis heb gemaakt. Meer kan ik er nog niet over zeggen," besluit Tukker. Ermelo van NU komt daar over enkele weken op terug, maar eerst deelt Mark Tukker het nummer over zijn dorp Ermelo.