Spelregels vreugdevuren en carbidschieten

 ERMELO – De gemeente Ermelo wil graag dat de jaarwisseling veilig verloopt. Dat wil natuurlijk de politie en brandweer ook. Daarom zijn er regels opgesteld voor het stoken van vreugdevuren en carbidschieten.

In Ermelo mag het oude jaar uitgeluid worden met carbid, maar men moet dit dan wel van te voren melden. Er zijn geen vaste plekken aangewezen voor het schieten van carbid, maar het is verboden om dit binnen de bebouwde kom te doen. Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen, wordt er op oudejaarsdag wel op het carbidschieten gecontroleerd door de toezichthouders en politie.

Vuur

Voor het maken van vreugdevuren zijn er geen vaste plekken aangewezen. Iedereen mag tijdens de jaarwisseling een eigen vreugdevuur stoken, maar dit moet dan wel van tevoren gemeldt worden. Wie overigens een vuur stookt in een ton of vuurkorf hoeft dit niet door te geven. De vuurtonnen en vuurkorven zijn echter niet toegestaan op openbare terreinen zoals stoepen en straten.

Melden

Het aanmelden van een vreugdevuur of het schieten met carbid kan op www.ermelo.nl/jaarwisseling. Dit moet wel vóór donderdag 27 december. Op deze site vind men ook de spelregels. Politie en brandweer treden streng op wanneer de activiteit niet wordt gemeld of wanneer men zich niet aan de spelregels houdt.