‘Eindelijk een éigen plekje in Ermelo’

ERMELO – In juni 2013 begonnen Frida en Ronald Tijdeman hun moeder en kindhuis Damaris aan de Horsterweg. Beiden hadden een baan in de zorg en besloten ondernemer te worden. Nu, vijf jaar later wordt de eerste steen van hun nieuwbouwhuis geplaatst. 

,,Eigenlijk is formeel op 1 oktober de eerste steen al gelegd, maar door omstandigheden hebben we dit moeten verplaatsen naar vandaag,’’ memoreert Frida Tijdeman. ,,We hebben nu eindelijk een éigen plekje in Ermelo. En omdat Wouter de Vries (van H&P Vastgoed) van het begin af aan bij Damaris is betrokken, eigenlijk een soort beschermheer van ons is geworden, mag hij de eerste steen plaatsen.’’ In de nieuwe Damaris aan de Konijnenwal zijn zes appartementen beschikbaar voor moeder en kind. Daarnaast wordt er ook een nieuwe woning voor de familie gebouwd. Het geheel staat op een terrein van 2000 m2. Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo tekende voor het ontwerp en aannemersbedrijf G.G. Aalten uit Putten realiseert de bouw. ,,Het geheel moet op 1 maart 2019 klaar zijn en we hopen dan in de zomer hierheen te gaan verhuizen,’’ vertelt Ronald Tijdeman tijdens de rondleiding. ,,In de appartementen komt wel een keukentje met magnetron enzo maar het is niet de bedoeling dat de meiden zelf gaan koken. Dat blijven we centraal doen. Voor ons is dat ook een moment om contact met ze te hebben en te zien hoe ze er bijzitten.’’

Hechting

,,H&P Vastgoed heeft vaker aan maatschappelijke projecten gewerkt,’’ vertelt Wouter de Vries tijdens zijn speech. ,,Dit project is echter anders. Hier wordt hulp verleend voordat je kan zien voor wie het bedoelt is. Hechting is een van de belangrijkste dingen in het leven van de mens. Het is belangrijk dat kinderen daarin goed worden begeleidt.’’ Hij herinnert de aanwezigen aan het feit dat Frida en Ronald Tijdeman al vanaf 2003 betrokken werden bij dit werk en dat het vanaf 2013 pas werkelijkheid werd. ,,En ze waren van begin af aan erg succesvol. Begin 2016 kwamen de plannen voor dit project in beeld en in juni 2016 werd de intentie-overeenkomst getekend.’’ Na dit gezegd hebbende, mocht De Vries, onder toeziend oog van veel genodigden de eerste steen in de gevel plaatsen.