Nieuwbouw half januari geopend

ERMELO - Vanaf april 2018 is er op de locatie Ermelo van Christelijk College Groevenbeek nieuwbouw gerealiseerd. Vandaag, donderdag 20 december vond de oplevering plaats met hoofdaannemer Prins Bouw, Van Dorp Installaties, ICS adviseurs en BDGArchitecten. Dankzij een strakke planning en een prettige samenwerking heeft de bouw geen vertraging opgelopen.

Zowel de afdeling atheneum/havo als de afdeling vmbo krijgen er nieuwe onderwijsruimtes bij. In totaal gaat het om bijna 2000 m2. Naast extra lokalen krijgt Groevenbeek er ook flexibele leerpleinen, overblijfruimtes en een vernieuwde ruimere leerlingenentree bij. De leerlingen en medewerkers hebben het afgelopen half jaar weinig hinder ondervonden van alle bouwactiviteiten. Zo is erin de zomervakantie vol doorgewerkt en werd er rekening gehouden met de examenperiode. Daarnaast is de realisatie binnen het vastgestelde budget gebleven.

Opening

Na de kerstvakantie zal er op het schoolterrein nog een nieuwe gymzaal worden gebouwd. Ook deze uitbreiding zal door PrinsBouw worden uitgevoerd. De komende weken worden de lokalen verder ingericht, waarna in januari de nieuwe onderwijsruimtes in gebruik kunnen worden genomen. Op dinsdag 15 januari vindt de officiƫle opening plaats van de nieuwbouw.