Korte broeken challenge groot succes

ERMELO - Vanmorgen hebben Michiel Schoonhoven en Julian Issing het geweldige bedrag van 4.500,- euro overhandigd aan Debby Meeuwsen en Chris van der Kaade voor het KWF.

De twee Ermelose vrienden uit groep 7 van de Klokbeker gingen een aantal weken geleden de uitdaging aan. Ze wilden heel graaag geld ophalen voor het KWF en dat deden ze door tot aan de Kerstvakantie een korte broek te dragen. ,,De jongens zijn super trots op het mooie bedrag dat ze opgehaald hebben," vertelt Nicole Issing, moeder van Julian. ,,Via de potjes die in het dorp bij de winkels stonden is nog 376 euro opgehaald en verder via donaties op de site.

Kanker

De twee tienjarigen deden dit omdat ze beiden van dichtbij met kanker te maken hebben gehad. De oma van Michiel kanker heeft en de oom van Julian heeft kanker gehad en daarom wilden ze iets doen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. ,,We zijn er een week voor de Herfstvakantie mee begonnen,’’ melden de jongens die van tevoren niet hadden kunnen dromen van dit eindbedrag.

Kerstviering

Naast flyers en intekenlijsten bij de school en de voetbalclubs van de jongens, stonden er nu ook potjes bij de Hema, Florado, Nero Barbershop, Tempel optiek en Wajer juwelier Hans van Sloten, zodat men daar ook kon doneren. En tijdens de kerstviering van de Klokbeker is er 522 euro opgehaald.