Fractie doet mee aan de actie IkPas

ERMELO - Hoe breng je alcohol gebruik op een goede manier onder de aandacht? Zonder te betuttelen, te veroordelen, of een ander te ergeren. Iedereen maakt immers zelf wel uit wat hij doet en wanneer. ChristenUnie Ermelo doet mee aan de actie IkPas.

In januari 2019 start de campagne IkPas, waarbij deelnemers 30 dagen geen alcohol drinken. De gemeente plaatste een oproep en de raadsleden van ChristenUnie Ermelo besloten daaraan mee te doen. Immers, een goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom gaat de fractie van CU Ermelo en drinken in de maand januari 30 dagen geen alcohol.

Uitdaging

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is dan niet meer vanzelfsprekend. IkPas helpt je bij je uitdaging. Ga naar ikpas.nl en doe ook mee!

Doorbreken

Een zoveelste actie, wie zit daar op te wachten? Men kan immers met alles stoppen op elk moment. Toch? Blijkbaar dus niet, anders zouden meer mensen het alcoholgebruik minderen. En een maandje bewust stoppen met alcohol werkt. Veel deelnemers van IkPas ervaren positieve lichamelijke veranderingen: ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. En 65% drinkt structureel minder na deelname aan IkPas, 60% voelt zich fitter en 47% doorbreekt zijn of haar gewoontegedrag. Voor meer informatie: www.ikpas.nl