'Ik wil Cultuurkust nog sterker neer gaan zetten'

ERMELO - Andries de Jong wordt de nieuwe directeur van Cultuurkust. De 55-jarige manager heeft ruime ervaring in de culturele sector, het onderwijs en de non-profit sector, zowel in de rol als bestuurder, manager, controller en adviseur. Hij heeft bij verschillende culturele instellingen gewerkt waaronder Schunck, Opera Zuid, Kielzog, het Utrechts centrum voor de kunsten, Kunstenhuis De Bilt-Zeist en Kunstgebouw. Waarbij hij de laatste jaren vooral interim opdrachten heeft vervuld.

Bestuursvoorzitter Carin Wormsbecher is zeer verheugd met zijn aanstelling. ,,Vanzelfsprekend beschikt hij over de kwaliteiten en de ruime ervaring die bij een functie als deze horen," reageert ze. ,,Wij hebben het volste vertrouwen in hem en denken dat hij de juiste persoon op de juiste plek is. Het mooie is dat ook de medewerkers dit gevoel delen. Tijdens de sollicitatieprocedure kozen zowel de bestuursleden als de personeelsafvaardiging unaniem voor Andries. Dat geeft vertrouwen en belooft veel goeds voor in de toekomst."

Sterker

De Jong zelf verheugt zich op zijn nieuwe taak. ,,Ik wil Cultuurkust nog sterker neerzetten als regionale Cultuurorganisatie in West Gelderland en dat in samenwerking met andere partijen. Daarbij wil ik de interne organisatie en bedrijfsvoering van Cultuurkust verder professionaliseren zodat er een stabiele basis voor groei is."