'Laten we streven naar een dak boven ieders hoofd'

ERMELO - Met een ‘vooruitziende blik’ presenteerde de Ermelose Dorpsdichter Fiet van Beek haar gedicht op een banier tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ermelo. Met de woorden ‘Laten we streven naar een dak boven ieders hoofd’ sneed ze ook gelijk een belangrijk item uit de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester aan.

Huisvesting is volgens burgemeester André Baars een belangrijk onderwerp waarover de Ermelose politiek zich in 2019 zal buigen. Hij keek natuurlijk terug naar het verkiezingsjaar 2018 en de coalitievorming. Baars: ,,Het is goed te zien dat, na een haperende start, de raad met respect voor elkaars politieke standpunten, er nu gezamenlijk wordt bestuurd.” Ook benadrukte de burgemeester in zijn toespraak dat we moeten blijven samenwerken aan een veilig Ermelo. ,,We blijven uitdagingen houden om het voor iedereen in Ermelo nog mooier te maken.”

Cultuur

De avond stond in het teken van kunst en cultuur. Kunstenaars, filmmakers, maar ook boekenliefhebbers en muzikanten troffen elkaar en deelden de plannen voor 2019. Zo maakten de eigenaren van Riemer&Walinga Boekverkoopers de opmaat naar het 75-jarig bestaan van de authentieke, Ermelose boekwinkel. De organisatoren van Fête de la Musique lieten muzikaal van zich horen. Hiervoor kregen ze muzikaal gezelschap van Jos Jongeling, Robin en Elvir. Museum Het Pakhuis pakte uit met de Romeinse geschiedenis als de nieuwe tentoonstelling over de wolf. Theatergroep Spiegel hield mensen letterlijk een spiegel voor met de vraag of toneelspelen iets voor hen was.

Handen schudden

Het was vooral een moment van handen schudden en nieuwjaarswensen. Dat vatte Fiet van Beek, die eind maart het Dorpsdichtersstokje gaat overdragen, samen in de laatste regels van haar gedicht:
Opdat in een dorp als dat van ons
het nieuwe jaar ontbrande
in warmte, van geschudde handen.
Wie het hele gedicht wil lezen, klikt hier.