Transportbedrijf is altijd op zoek naar toekomst van morgen 

ERMELO - Vanmiddag reikte burgemeester Henk Lambooij de Linnaeusonderscheiding 2018 uit aan Alex van den Brink, eigenaar van Transportbedrijf St. van den Brink. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW VeluweVallei, De Maatschappij, Bedrijvenkring Ermelo, Bedrijvenkring Harderwijk en De Diamant van Midden-Nederland.

Het Ermelose transportbedrijf kreeg de prijs als waardering voor de bijzondere wijze waarop men zich heeft geprofileerd. Lambooij dook in de bijna 75-jarige geschiedenis van St. van den Brink. ,,In 1945 is de ondernemer gestart met paard en wagen.” Daarna maakt hij een sprong in de tijd en komt hij bij het huidige bedrijf dat meer dan 800 medewerkers heeft. ,,In 2020 hoopt men het 75-jarig jubileum te vieren,” aldus de Puttense burgemeester. ,,Inmiddels heeft de derde generatie die de leiding over het bedrijf dat kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft.” St vd Brink investeert continu in vervoerstechnieken die CO2-uitstoot verminderen en kosten verlagen. Dit was een van de belangrijke punten waarop de jury het bedrijf beoordeelde. Technieken van morgen, zoals Euro6-motoren, hybride-trucks en trucks op vloeibaar aardgas. Daarmee rijden wij voorop! In Nederland én in Europa.

Truckfestijn

Naast de ondernemersprijs ontving Alex van den Brink ook een cheque van € 500,- waarvoor hij een bestedingsdoel mocht bedenken. Als goede doel koos hij het Truckfestijn, een evenement waar de Ermelose onderneming al jaren aan meedoet en waar jaarlijks veel gehandicapten van genieten.