Het Roode Koper weer in de prijzen

ERMELO - Ermeloër David de Jong, kok (chef de partie) bij Hotel landgoed Het Roode Koper heeft vandaag op de Horecava een eerste prijs behaald in de patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofesisionals: The Dobly Pastry Battle.

De Jong (27) is in opleiding bij Culinair Centrum Beverwijk en vormde samen met collega Tineke Hendrikse de gouden medaille. De winnaars streden tegen zes andere deelnemende teams. De jury was erg enthousiast over dit duo: ,,Waar sommige teams uitblonken in één bepaalde opdracht, waren Tineke en David de hele wedstrijd stabiel. Zij hebben bewezen dat je in een wedstrijd als deze geen grote fouten kan maken en bij elke opdracht goed moet scoren. Ze wisten bovendien grote indruk te maken met de Blackbox-opdracht; hun Tarte Tartin kreeg bijna een perfect score.’’ Het winnende patisserieduo van Culinair Centrum Beverwijk ging niet alleen naar huis met de titel, maar ook met de kampioensbelt en de hoofdprijs van € 2.500,-. Daarnaast ontvingen ze een mes van Wüsthof en krijgen ze een gastles van toppatissier Maurits van der Vooren.

Tarte Tartin

Er waren drie categorieën waarin de deelnemers moesten presteren. Charlotte Russe (desserttaart), Friandises en de Black Box/Tarte Tatin. In de Black Box vonden de deelnemers ananas, peer en appel, daarnaast moest gekozen worden uit filodeeg, bladerdeeg of loempiavellen. De kandidaten waren verplicht om op zijn minst één van deze fruit- en deegsoorten te gebruiken voor de Tarte Tatin. Vorig jaar won De Jong, toen samenwerkend met Roode Kopercollega Gert van der Heijden, zilver tijdens de patisseriebattle.