Bewegingsagoge helpt mensen op weg

ERMELO - In mei 2018 opende het Beweegloket haar deuren voor de inwoners van Ermelo. Verschillende mensen, jong en oud, zijn met hulp van het loket gaan sporten of bewegen en houden dit met plezier vol. De persoonlijke deskundige advisering en begeleiding die het loket biedt, is volgens de gemeente een sleutel tot succes.


Bij het Beweegloket kan iedereen terecht met vragen over gezondheid en bewegen. Buursportcoach Iris Buursink gaat op basis van vragen, wensen, mogelijkheden en beperkingen op zoek naar een passende beweegvorm. Een doeltreffende en mooie manier om de stap te maken naar een gezondere leefstijl. De 
Buurtsportcoach van Heel Ermelo Beweegt is bewegingsagoge en heeft al veel mensen in Ermelo op weg geholpen. Iris vertelt dat de problematiek die zij ziet heel divers is. ,,Ik geef bijvoorbeeld looptrainingen aan een man die halfzijdig verlamd is geraakt door een hersenembolie. Maar ook pak ik overgewicht aan en begeleid ik mensen naar een vereniging of sportaanbieder.”

Contact


De deuren staan open voor iedereen die in het nieuwe jaar wil bewegen en wat hulp hierbij kan gebruiken. Ook mensen met een beweegrecept van de huisarts of met vragen over gezondheid en bewegen zijn welkom. Contact opnemen of een afspraak maken kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Beweegloket is een samenwerking tussen de gemeente Ermelo, Heel Ermelo Beweegt, Zorggroep FleGel en de lokale huisartsen.